Articole Coacăz Negru

Articole Coacăz Negru

Articole coacăz negru

Caracteristici

Cu toate că însuşirile terapeutice şi alimentare ale coacăzelor erau apreciate cu câteva secole în urmă, introducerea şi răspândirea lor în cultură s-a făcut într-un ritm cu mult mai lent comparativ cu alte specii pomicole. Există în cultură două specii: coacăzul negru, care are gust şi miros foxat şi fructe negre, şi coacăzul roşu, care poate avea fructe roşii sau albe. Sunt specii rustice, cu potenţial mare de producţie, iar fructele au o multitudine de întrebuinţări şi o compoziţie biochimică foarte complexă.

Coacăzele negre sunt dintre cele mai bogate fructe în vitamina C 100-316 mg%, având în compoziţia chimică şi alte componente importante: protide 0,9 g%, glucide 10-14 g%, 2,5-3,5% acizi organici, tanin 0,29-0,51%, antociani,  flavone, potasiu  872 mg%, Mg, Ca, P, Cl, Na etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *