Măr GRANNY SMITH
Granny Smith este un soi de măr târziu de origine australiană. Fructele se coc în a doua jumătate a lunii octombrie. Sunt foarte rezistente și pot fi depozitate câteva luni în depozite frigorifice fără a-și pierde proprietățile.
Fructele mari se disting printr-o formă sferică-conică. Sunt acoperite cu piele verde deschis strălucitoare, care ascunde o pulpă foarte suculentă, dulce-acrișoară și crocantă.
Pe măsură ce fructul se coace, devine mai dulce. Sunt potrivite pentru consum direct, dar în primul rând ca adaos la prăjituri, deserturi și conserve.
Soiul de măr Granny Smith este rezistent la focul bacterian.
Mărul Granny Smith fructifică în fiecare an și este rezistent la îngheț. Tolerează temperaturi care ajung până la -28 de grade Celsius, dar în cazul pomilor tineri este necesară acoperirea lor în primii 2-3 ani de cultură.
Se dezvoltă bine pe soluri fertile sau moderat fertile, cu un pH ușor acid variind de la 6,0 la 6,8.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.