Origine: Norvegia
Planta: Este foarte viguroasă cu tulpini rigide groase care susţin destul de bine încarcatura de rod dar necesită spalier.
Înaltimea drajonilor este medie 1,2 – 2 m.
Desimea drajonilor este medie dar majoritatea foarte viguroşi.
Prezintă foarte puţini spini astfel se culeg uşor.
Ramificaţiile de fructificare sunt scurte spre medii.
Fructifica pe lemn de 2 ani si este destul de rezistent la îngeţ.
Trebuie ampasate în locuri însorite pe terenuri bine drenate bogate în subsanţe nutritive.
ph-ul solului să fie uşor acid spre neutru.
Este un soi autofertil dar producţia creşte când se polenizeaza cu alte soiuri.
Fructul: Este de culoare roşu închis de forma conica alungită.
Este de mărime mijlocie- mare (peste 3,5 g) compact, ferm, rezistent la manipulare.
Are gust dulce aromat cu un conţinut ridicat de vitamina C şi este ideal pentru consum în stare proaspătă dar şi pentru jeleuri, plăcinte, prăjituri, gemuri precum şi deserturi si îngheţată sau alte utilizări.
Producţia pe plantă este ridicată.
Epoca de coacere: Sfârşitul lunii iunie inceputul lunii iulie.
Nu se scutura uşor îşi pastreza relativ mult timp calitatea.


