Deşi este numit „afin” singura asemănare dintre saskatoon şi afinul de cultură ar fi felul în care sunt dispuse fructele/boabele şi forma lor, însă gustul este diferit. Aroma fructelor este foarte deosebită, sunt mult mai dulci si mai aromate decat afinele de cultură.
Saskatoonul produce fructe mai mari decat afinul de cultura din soiurile autohtone.
O altă calitate deosebită la afinului canadian este capacitatea de a se dezvolta şi în condiţii dure.
Se pot obţine rezultate bune chiar şi pe timp de secetă sau îngheţ, însa noi nu recomandăm plantarea fără a asigura plantei sau plantaţiei un sistem de irigare.
Afinul canadian nu este pretentios nici la sol, nu este sensibil la ger sau caniculă şi este aclimatizat pentru condiţiile din Romania. Tufele de afin canadian cresc pana la aproximativ 0.90-4.60 metri inaltime.
Afinul canadian se foloseste in prepararea jeleurilor, a gemurilor,sirop pentru inghetata, arome concentrat pentu patiserii, lichior si vin. Poate fi folosit in stare proaspata, congelat sau deshidratat.
Nu ai inca cont?
INREGISTEAZA-TE!WhatsApp us