Este un soi nou deosebit de valoros obtinut in Polonia la Institul de Cercetari pentru Pomicultura si Floricultura Skierniewice in 2005 fiind recunoscut ca unul dintre cele mai bune soiuri.

Este recunoscut prin capacitatea mare de productie, rezistenta la boli fungice si ger, si marimea fructelor depasind majoritatea soiurilor cunoscute.

Planta are o creştere relativ viguroasă formeaza tufe de mărime medie cu lăstari cu port erect. Tufa este de forma rotundă poate ajunge la 120 cm înălţime destul de compactă cu ramurile portrivit de ramificate.

Inflorescenţele sunt de lungime mijlocie-mare (5-7 cm), destul de compacte iar florile de marime mijlocie-mare de tip campanulat clopotiforme. Este un soi autofertil.

Fructele sunt formate din ciorchini care sunt de lungime medie-mare 5-8 cm şi au greutatea medie de 4-5 g. Boabele sunt sunt de marime foarte mare cu gretate de 1.12-1.16 g in medie. Au forma sferică uşor turtită şi diametrul în medie de 12,8-13 mm la frutele mari. Fructele sunt de calitate deosebită nu se scutură uşor şi nu plesnesc la maturitate. Au uniformitate ridicata.

Este un soi de masă cu gust dulce acrişor foarte placut şi apreciat cu un raport echilibrat între aciditate şi zahăr. Pulpa fructului de culoare verde deschis este suculentă, potrivit de consistenă şi acumulează maximul de calităţi gustative la coacerea deplină.

Potenţialul productiv este ridicat, produce abundent încă din primii ani de la plantare. Dă producţii ridicate şi constante an de an.

Maturitatea de recoltare. Este un soi tardiv cu maturitatea de recoltare a fructelor la mijlocul lunii iulie pana spre sfarsitul lunii.

Este un soi cu rezistenţă ridicata la ger si boli, rezistent la făinare si rugina dar si la putregai.