Soiul San Andreas este de origine americană, dezvoltat la UC Davis. Este un soi remontant cu creșteri erecte, culoarea frunzelor de un verde închis, cu o dispunere bună a fructelor pe plantă.

Fructele sunt ferme,uniforme cu un aspect lucios, roșu deschis cu o rezistență bună la transport. Sunt căutate pe piață datorită aromei echilibrate, mai dulci la începutul verii, având rezistență bună în sezonul ploios.
 
Studiile au arătat că acest soi San Andreas are o rezistență ridicată la acarieni, păianjeni și virusuri. Are o rezistență moderată la Colletotrichum, Verticillium și Phytophthora.
 
Mentionam faptul ca soiurile remontate ca si San Andreas au nevoie OBLIGATORIU de urmarirea unui program de fertilizare. Si un calendar de tratamente impotriva bolilor si a daunatorilor. Deoarece aceste soiuri isi esaloneaza productia pe o perioada mai lunga de timp, necesarul de hrana este mai mare deoarece si consumul este mai complex. Neglijarea acestor masuri poate duce la pierderea plantelor, productii mici si calitate mica a fructelor.
 
Important: San Andreas este un soi sub licența. Protejat de drepturile soiurilor conform legislatiei Uniunii Europene. Comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar si în scop personal este strict interzisă și va atrage sanctiuni conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
 
Pentru comenzi de stoloni din acest soi ne puteți scrie in formularul de la contact. Pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.