Rumba este un soi de origine olandeză, creat de Fresh Forward. Este un soi  timpuriu, începe să producă în prima jumătate a lunii Iunie.

Planta se dezvoltă viguros, permițând inflorescențelor de tip simplu lungi să fie bine expuse, ceea ce ușurează procesul de recolare.
 
Fructele soiului Rumba au o culoare de un roșu aprins atât în exterior cât și în interior cu un aspect strălucitor a pieliței. Primele fructe au formă conică alungită, ca mai apoi următoarele să fie ușor rotunde, uniforme. Fructele sunt dulci, zemoase cu o aromă specifică. Este un soi cu o rezistență bună la depozitare neschimbându-și aspectul.Cu o productivitate ridicată. Se pretează pentru zonele mai reci din Europa datorită rezistenței la îngheț. Plantele nu sunt susceptibile la principalele boli ale capșunului (Verticillium și Phytophthora).
 
Important: Rumba este un soi sub licența celor de la Meiosis Ltd. UK . Protejat de drepturile soiurilor conform legislatiei Uniunii Europene. Comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar si în scop personal este strict interzisă și va atrage sanctiuni conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
 

Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact. Pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.