Matis ® a fost obtinut in Franta si are o cerere tot mai ridica ta pe piata datorita calitatilor fructelor sale. Se extinde repede in cultura in Europa fiind unul din cele mai productive si performante soiuri nou create.

Caracteristicile plantei:
  • Soiul de capsuni Matis, formeaza o tufa semi-erecta destul de viguroasa cu frunze mari, lucioase.
  • Se remarca prin rezistenta ridicata la bolile de radacina: Verticillium wilt, Phytophthora cactorumsi la fainare.Acest soi de capsuni Matis, se adapteaza bine in zonele mai reci avand rezistenta ridicata la ger in timpul iernii si inflorire mai tarzie astfel ca nu este predispus la inghetarea florilor primavara.
Caracteristicile fructelor:
  •  Soiul de capsuni Matis, produce fructe mari spre foarte mari (35 gr), foarte uniforme si atractive in ce priveste aspectul comercial. Forma fructelor este conica, culorare rosu aprins cu luciu pe suprafata fructelor.
  • Rezistenta la transport si fermitatea fructelor este una din cele mai importante calitati ale soiului de capsuni Matis. Majoritatea fructelor sunt de clasa I si se remarca prin gust dulce, aromat, parfumat, placut consumatorilor.
Maturitatea de recoltare: 
  • Este un soi semi-tardiv se coace cu 7-10 zile mai tarziu decat soiul Elsanta.
  •  Recoltarea in mod obisnuit dureaza de la mijlocul lunii iunie pana la mijlocul lunii iulie. Productiile per  planta sunt foarte mari, pot depasi usor cantitatea de 1 kg/planta cu conditia unei bune irigari. Se poate ajunge la performante de 25-30 tone/ha cu eforturi mici, fiind un soi foarte productiv.
Important: Matis este un soi sub licența celor de la Meiosis Ltd. UK protejat de drepturile soiurilor conform legislatiei Uniunii Europene, comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar si în scop personal este strict interzisă și va atrage sanctiuni conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
 

PENTRU COMENZI NE PUTEȚI SCRIE IN FORMULARUL DE LA CONTACT, PE EMAIL SAU NE PUTEȚI APELA LA UNUL DIN NUMERELE AFISATE IAR UNUL DIN SPECIALISTI NOSTRI VA POATE DA  MAI MULTE INFORMATII.