Soiul Malga este un soi de origine italiana, este un soi de tip day-neutral sau termenul de tip comun care este folosit in tara noastra desi este destul de vag, este un soi remontant.

Plantele de Malga sunt caracterizate printr-un randament ridicat și calitati vizuale deosebite asemănătoare cu cele ale noilor generații de capsuni californiene. Plante sunt viguroase spre mijlociu, si se adapteaza bine zonei climatice continentale.
Varietatea Malga are o înflorire timpurie care începe cu creșterea vegetativă, imediat ce temperaturile o permit.
Fructele au o formă conică, de culoare roșu-portocaliu strălucitor, cu randament foarte ridicat și caracteristici organoleptice excelente.
Mentionam faptul ca pentru soiul Malga este nevoie a se aplica o tehnologie diferentiata datorita complexitatii soiului, adica acest soi are nevoie de sustinere prin fertilizari faziale cu azotat de calciu , fosfor si potasiu.
Planta a fost creiata in asa fel incat sa fie capabila pentru o productivitate ridicata atata timp cat starea plantelor este optima. Plantele sunt viguroase si sanatoase apluicandu-se si urmarinduse un program de tratamente impotriva bolilor si a daunatorilor.
 
Important:  MALGA  ESTE UN SOI SUB LICENTA, PROTEJAT CU DREPTURILE SOIURILOR NOI CONFORM LEGISLATIEI UNIUNII EUROPENE, COMERCIALIZAREA SAU ÎNMULȚIREA ACESTUI SOI CHIAR SI ÎN SCOP PERSONAL ESTE STRICT  INTERZISĂ ȘI VA ATRAGE SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE CONFORM LEGII IN VIGOARE.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie) sau vara (mai- iunie) cu plante frigo, cu material sănătos provenit din surse sigure.
 
Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.