Honeoye este un soi de origine americana , New York denumit dupa lacul Honeoye. Honeoye a fost brevetat in 1979 si are ca parinti Vibrant x Holiday.

Honeoye este un soi foarte productiv si se poate utiliza pentru urmatoarele sisteme de cultura: tunel, solar, câmp liber, gradină. Este un soi timpuriu si asigura productii mari.
 
Caracteristicile plantei:
  • Soiului de capsun Honeoye: este de vigoare mare, cu frunze de marime medie cu numar mare de inflorescente la o planta.
  • Este un soi de căpşun bine adaptat la condiţiile pedoclimatice din Romania si se poate cultiva in toate zonele de la cea montana pana la campie.
  • Este un soi cu rezistentă ridicata la cele mai multe boli comune de rădăcină, torelant la fainare și putregai dar usor sensibil la antracnoza.
  • Este un soi autofertil dar productiile sunt mai mari si de calitate superioara in prezenta polenizatorilor.
Fructul:  este de dimensiuni medii-mari (30-40g), de formă conică, iar culoarea este roşu închis.  La Honeoye pulpa este ferma de culoare roşu deschis cu gust dulce aromat.
 
Epoca de  coacere: Este un soi timpuriu, se coace la inceputul lunii iunie.
 
Puncte forte: timpurietate, productivitate bună, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: medie, cu o aromă plăcută. Este rezistent la fainare si putregaiul cenusiu al fructelor.
 
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
 

Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.