Soiul Clery este un soi renumit pentru timpurietatea sa dar si pentru forma fructelor si aspectul comercial.
 
Plantele de capsuni din soiul Clery au o vigoare medie – puternică, cu o creștere globulară, de densitate medie – puternică. Frunza este de culoare verde medie, foarte strălucitoare și productivitate ridicată. Soiul Clery are cerinte mari de hrana si se recomanda zonelor continental-europene.
 
Florile la soiul Clery sunt la același nivel cu frunzele, de dimensiuni medii și foarte bogate în polen. Înflorirea este abundentă iar perioada de înflorire este foarte devreme.
 
Fructele de capsuni din soiul Clery au formă conică alungită, regulată de la prima recoltă, culoare roșie, pielea strălucitoare, cu rezistență excelentă la manipulare și transport. Calibrul este mare și uniform. Calitățile organoleptice sunt foarte ridicate, fructul este parfumat și aroma intensa. Se preteaza pentru cultura in substrat si vanzarea in supermarket datorita aspectului vizual cat si a uniformitatii fructelor.
 
Perioada de recoltare: -8 zile Elsanta® * soi timpuriu.
Soiul Clery are o toleranță excelentă la bolile de frunze si a sistemului radicular. Fructul prezintă un aspect excelent pentru regularitatea formei și stralucirea epidermei, iar caracteristicile gustative sunt ridicate, cu parfum și aromă intensă specifica a soiului de capsuni Clery.
 
Important:  CLERY  ESTE UN SOI SUB LICENTA, PROTEJAT CU DREPTURILE SOIURILOR NOI CONFORM LEGISLATIEI UNIUNII EUROPENE, COMERCIALIZAREA SAU ÎNMULȚIREA ACESTUI SOI CHIAR SI ÎN SCOP PERSONAL ESTE STRICT  INTERZISĂ ȘI VA ATRAGE SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE CONFORM LEGII IN VIGOARE.

Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie) sau vara (mai- iunie) cu plante frigo, cu material sănătos provenit din surse sigure.

Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.