La soiul Asia planta este viguroasă și productivă, cu frunze foarte mari. Asia preferă un climat continental; cultivarea de sticlă este sugerată în zonele ploioase. Este unul dintre soiurile potrivite pentru cultivarea fără sol. Soiul este evaluat în ceea ce privește adaptabilitatea sa la tehnicile de producție de toamnă-primăvară. Asia are înflorire intermediară (+5 zile Alba), fiind de timpurietate medie, dar cu câteva zile dupa Elsanta.

Fructe sunt foarte mari (28 g), formă conică alungita, cu consistență medie, dar rezistență bună la manipulare. Culoarea este roșie incusiv pulpa. Datorită caracteristicilor organoleptice excelente și duratei lungi de depozitare, este bine apreciată de producătorii care vând direct publicului și care au clienți foarte pretențioși care caută produse de calitate. Randamente foarte mari.
 
Se recomandă plantarea timpurie pentru soiul Asia . Prefera soluri bine drenate, dar nu prea nisipoase si cu biloane ridicate de pamant. Datorită susceptibilității plantelor la fainare, cele plantate in solarii sau tunele au nevoie de aerisire constantă. Asia este susceptibilă la Colletotrichum acutatum (Antracnoză).
 
Important:  Asia este un soi sub licența celor de NEW FRUITS ITALIA protejat de drepturile soiurilor noi conform legislatiei Uniunii Europene, comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar și în scop personal este strict  interzisă și va atrage sanctiuni contravenționale conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie) sau vara (mai- iunie) cu plante frigo, cu material sănătos provenit din surse sigure.
 
Pentru comenzi de stoloni de capsuni din soiul Asia ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.
asia