Albion este un soi remontant de capsuni care ne bucura cu fructele sale cu o rodire in doua transe, esalonandu-si productia pe perioada intregii veri.

Caracteristicile plantelor:
  • Albion este un soi care formeaza tufe de o vigoare medie şi productive, cu frunze mari.
  • Albion este un soi de căpşuni adaptat la condiţiile climatice din Romania iar în zonele foarte ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate.
  • Foarte rezistent la inghet.
Înflorire şi perioada de recoltare: 

La soiul de capsuni Albion, florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

Caracteristicile fructelor:
  • Fructele sunt de dimensiuni mari, foarte mari (media 30 gr.), cu formă lungă conică, consistența este bună, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare deschisă.
  • Albion are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare.
Perioada de coacere:
  • Fiind un soi remontant Albion produce fructe începând din luna mai până în octombrie la venirea înghețului.
  • Are un randament ridicat de fructificare, se pot obtine de la 500 g pana la 1 kg/plantă în condiții optime și cu sistem de fertirigare.
Specificatie: Se poate utilizat pentru gradini sau plantații comerciale. Fertilizarea si urmarea unui calendar de tratamente este OBLIGATORU pentru acest tip de capsuni, remontant. Deoarece având o perioada lungă de recoltare tratamentele și fertilizările sustin planta în perioada de recoltare sau productie. Neglijarea acestor masuri  putând duce la pierderi de producții in perioadele foarte ploioase și foarte secetoase sau o calitate slabă a fructelor.
 
Important: Albion este un soi sub licența celor de la University of California . Protejat de drepturile soiurilor conform legislatiei Uniunii Europene. Comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar si în scop personal este strict interzisă și va atrage sanctiuni conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact. Pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.