Soiul Alba este un soi timpuriu care merge bine la toate tipurile de culturi: tunel, solar, câmp liber, grădină, hidrocultură. Puncte forte ale acestui soi sunt: fermitatea fructului, păstrare bună după recoltare, rezistență mare la transport, fructe conice, uniforme, perfecte. Soiul Alba este răspândit şi apreciat în multe ţări europene.

Caracteristicile plantelor din soiul alba:

Planta este viguroasă şi productivă, cu frunze mari. Alba este un soi de căpşun adaptat la condiţiile climatice din țara noastră, în zonele ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate datorită sensibilității la făinare.

Soiul Alba înflorește timpuriu florile sunt numeroase, cu polen viabil și parfum puternic. Soi autofertil înflorește imediat după Honeoye, Clery.
 
Caracteristicile fructului:
Fructul la soiul Alba este de dimensiuni mari (media peste 25 gr.), de formă conică-alungită, cu fermitate ridicată, culoarea este un roşu strălucitor cu aspect comercial deosebit  cu o pulpă de culoare roşie, gust bun, aromat dulce-acrisor. Soiul Alba este atât de parfumat ca alte soiuri însă atrage prin aspectul deosebit.
 
Recoltarea fructelor:
Soi foarte timpuriu fiind mult cultivat în solarii datorită acestei calităti fiind dintre cele mai timpurii soiuri. În câmp recoltarea are loc începând din ultima decada a lunii mai în funcție de zona climatică unde se plantează.
 
IMPORTANT:  ALBA ESTE UN SOI SUB LICENȚA CELOR DE NEW FRUITS ITALIA PROTEJAT DE DREPTURILE SOIURILOR NOI CONFORM LEGISLATIEI UNIUNII EUROPENE, COMERCIALIZAREA SAU ÎNMULȚIREA ACESTUI SOI CHIAR ȘI ÎN SCOP PERSONAL ESTE STRICT  INTERZISĂ ȘI VA ATRAGE SANCTIUNI CONTRAVENȚIONALE CONFORM LEGII IN VIGOARE.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie) sau vara (mai- iunie) cu plante frigo, cu material sănătos provenit din surse sigure.
PENTRU COMENZI NE PUTEȚI SCRIE IN FORMULARUL DE LA CONTACT, PE EMAIL SAU NE PUTEȚI APELA LA UNUL DIN NUMERELE AFISATE IAR UNUL DIN SPECIALISTI NOSTRI VA POATE DA  MAI MULTE INFORMATII.