Brigitta este un soi de afin de cultura cu origine din Australia fiind o incrucisare dintre soiurile Bluecrop si Lateblue.

Caracteristicile plantei:

  • Brigitta este un soi nou cu crestere moderata, ce poate ajunge la o inaltime de 2 m sau mai mult in functie de mediul de cultura si de taierile aplicate.
  • Are nevoie de polenizator pentru o productie buna: Nelson, Bluecrop, Bluegold.
  • Este rezistent la ger, -25 grade Celsius.
Fructele: Este un soi tardiv, cu productii ridicate an de an, cu fermitate foarte buna si culoarea albastru-violet.
 
Perioada de coacere la Brigitta este in a 3-a decada a lunii iulie-inceputul lui august.

Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru pentru soiurile ca Brigitta este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele de Brigitta sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi din soiul Brigitta ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.