Capsuni Asia

Planta este viguroasă și productivă, cu frunze foarte mari. Asia preferă un climat continental; cultivarea de sticlă este sugerată în zonele ploioase. Este unul dintre soiurile potrivite pentru cultivarea fără sol. Soiul este evaluat în ceea ce privește adaptabilitatea sa la tehnicile de producție de toamnă-primăvară. Înflorire intermediară (+5 zile Alba), fiind de timpurietate medie, dar cu câteva zile dupa Elsanta.

Fructe sunt foarte mari (28 g), formă conică alungita, cu consistență medie, dar rezistență bună la manipulare. Culoarea este roșie incusiv pulpa. Datorită caracteristicilor organoleptice excelente și duratei lungi de depozitare, Asia este bine apreciată de producătorii care vând direct publicului și care au clienți foarte pretențioși care caută produse de calitate. Randamente foarte mari.

Se recomandă plantarea timpurie. Prefera soluri bine drenate, dar nu prea nisipoase si cu biloane ridicate de pamant. Datorită susceptibilității plantelor la fainare, cele plantate in solarii sau tunele au nevoie de aerisire constantă. Asia este susceptibilă la Colletotrichum acutatum (Antracnoză).