Capsuni Alba

 Este un soi care merge bine la toate tipurile de culturi: tunel, solar, câmp liber, gradină, hidrocultură. Puncte forte ale acestui soi sunt: Fermitatea fructului, păstrare bună după recoltare, rezistență mare la transport, fructe conice, uniforme, perfecte. Alba este răspândit şi apreciat în multe ţări europene.

Caracteristicile plantelor: planta este viguroasă şi productivă, cu frunze mari. Alba este un soi de căpşun adaptat la condiţiile climatice din țara noastră, în zonele ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate datorită sensibilității la făinare.

Alba inflorește timpuriu florile sunt numeroase, cu polen viabil și parfum puternic. Soi autofertil înflorește imediat după Honeoye, Clery.

Caracteristicile fructului: Fructul este de dimensiuni mari (media peste 25 gr.), de formă conică-alungită, cu fermitate ridicată, culoarea este un roşu strălucitor cu aspect comercial deosebit  cu o pulpă de culoare roşie, gust bun, aromat dulce-acrisor. Nu este atât de parfumat ca alte soiuri însă atrage prin aspectul deosebit.

Recoltarea fructelor: Soi foarte timpuriu fiind mult cultivat în solarii datorită acestei calităti fiind dintre cele mai timpurii soiuri. În câmp recoltarea are loc începând din ultima decada a lunii mai în funcție de zona climatică unde se plantează.