Căpșun Elianny

 

Acest este un soi nou de elită cultivat si raspandit  tot mai mult în Europa datorită avantajelor acestuia: rezistență ridicată la boli și fructe de mărime mare cu fermitate bună , gust deosebit și aspect comercial. La noi in tara a inceput sa fie cautat pentru atuurile lui.

Caracteristicile plantei: Planta crește viguros, cu port erect formează o tufă compactă, limbul gros rezistent la rupere. La căldură frunzele au tendința de răsucire spre interior pentru evaporarea redusă a apei.

Soi foarte rezistent la boli până în prezent nu s-a observat sensibilitate la nici o boală comună capșunului având un foliaj bogat și sănătos până spre sfârșitul sezonului de vegetație.

Caracteristicile fructului: Fructul este de mărime foarte mare,  formă conică foarte uniformă, cu aspect strălucitor.  Este de culoare roșu deschis uniformă la coacere foarte asemănător cu Elsanta.

Avantajul acestui soi este ca produce fructe mari de calitatea I-a până la sfarșitul sezonului de recoltare. Aroma și gustul plăcut sunt puncte forte ale acestui soi apreciat tot mai mult atât de producători cât și de consumatori.

Maturitate de recoltare: Soi semi-timpuriu recoltarea fructelor incepe cu cateva zile ma devreme decât Elsanta insă are sezonul de recoltare extins pană la sfârșitul lunii iunie în fucție de zona de plantare și climă.

Soiul este testat în țara noastră și în câmpurile noastre cu rezultate deosebite fiind bine adaptat condițiilor din țara noastră.

elianny-150x150

Vrei sa afli mai mult?
20
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp20
20
20
Share