Blog

Cultura zmeurului – ce soiuri puteti alege pentru culturi profitabile

Posted by:

Cultura de zmeura poate fi una profitabila, chiar si daca ne raportam la suprafete mici. Putem estima 12 tone per hectar, daca soiul ales este unul productiv si desigur cu o intretinere corespunzatoare. Pentru doritori, mentionam ca nu doar fructul se poate valorifica, ci si tulpina si frunzele de zmeur. Acestea sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice.

Pentru o plantatie este necesar un material saditor de calitate, sistem de irigatie si tratamente specifice. Asadar trebuie acordata o atentie deosebita pentru a proteja investitia facuta. Va prezentam si cateva dintre soiurile de zmeur pe care le veti gasi la Pepiniera Moara:

Polka

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri si dintre cele mai cultivate este Polka. Este un soi remontat, ce fructifica in vara-toamna. Are o crestere erecta, vigoare mare a tufei si tulpina groasa.

Fructele acestui soi ajung si la peste 3-4 grame. Se disting prin culoare rosie inchisa, lucioasa. Au o rezistenta sporita si la transport, respectiv manipulare si ambalare, deci din punct de vedere comercial este avantajos.

Soiul este unul foarte productiv si are o rezistenta medie la ger. Recoltarea este in mijlocul lunii iulie. De la o planta se poate recolta pana la 2,5 kg. Soiul, de origine din Polonia, il avem disponibil aici.

Veten

Zmeurul Veten este de origine din Norvegia. Fructele sunt gata de recoltare la sfarsitul lunii iunie, acestea avand in medie 2-3 grame. Se si culeg usor, intrucat tufa nu are foarte multi spini.

Soiul este recunoscut pentru rezistenta sa la ger si pentru ca are toleranta la boli. Este si productiv, mai ales daca se polenizeaza cu alte soiuri.

Fructul este rosu inchis, mat, delicios, cu o forma conica, alungita. Rezista foarte bine la manipulare, fructul fiind destul de ferm.

Tulameen

De origine din Canada, acest soi cunoaste apreciere mai ales pentru ca fructele se mentin foarte bine, ceea ce din punct de vedere comercial reprezinta un avantaj. Comparativ cu alte soiuri, acesta este in special cerut de lanturile de supermarketuri.

Se adapteaza foarte bine la conditiile de mediu, ceea ce permite asadar cultivarea in zone climatice diverse.

Este productiv, avand nevoie de sustinere, intrucat numarul mare de fructe pe planta face ca greutatea sa aplece spre sol tufa. Cunoaste si o mare rezistenta la ger si boli.

Recoltarea incepe in acest caz in luna iulie si continua pana in august. Fructul ce rezulta este alungit, o forma estetica, cu un gramaj potrivit si destul de mare, de pana la 7 g.

In lista noastra se regasesc si alte tipuri de soiuri de zmeur. Important de punctat este:

  • Sa ne vitizati, la fata locului oferta fiind acompaniata de toate exemplele din oferta, de fructe, soiuri exemplificate de rod.
  • Va recomandam soiurile noastre, pentru ca sunt testate si au dovedit productivitate. Daca intentia este de a veni cu ceva nou pe piata, nu va puteti baza pe ceea ce ati vazut la altii, bazandu-va pe faptul ca fructul arata bine si este mare. Soiul trebuie sa fie unul rezistent, iar productia trebuie sa merite.
  • Cu ofertele noastre aveti si siguranta certificarii soiului. In plus, nu este de ajuns ca soiul sa fie unul rezistent, ci si productiv, iar fructele sa fie nu foarte mari, nu foarte mici, sa nu se strice in procesul indelung de la recoltare la ambalare si pana ajunge la cumparator.
  • Nu in primul an, ci in al doilea se vor vedea si calitatile soiului, la maxima sa capacitate.

Va asteptam la Pepiniera Moara pentru consiliere si oferte de pret care sa avantajeze chiar daca sunteti cu buget redus si la inceput de drum. Oferta completa o regasiti si in cadrul paginii noastre.

Vrei sa afli mai mult?
20
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp20
20
20
Share
0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

close

Vrei să afli mai mult?

Free WordPress Themes, Free Android Games