Soiul de căpșuni Vibrant un soi extra-timpuriu  dezvoltat  de Institutul de cercetare East Malling din Marea Britanie. Totodată fiind și unul dintre soiurile cele mai timpurii cultivate și aclimatizate în Europa. A fost selectat ca unul dintre soiurile cele mai valoroase cu productie de calitate, cu un procent de fructe mari peste 90%.

Produce fructe de mărime mare, având o greutate de peste 35 gr, uniforme, cu un diametru mai mare de 30 mm. Căpșunile obținute din acest soi Vibrant sunt ferme, cu o strălucirea specifică soiului si aspect comercial. Fructele sunt excelente pentru vanzarea directa, fiind rezistente la manipulare și transport. Au o rezistență mai bună la păstrare decât majoritatea soiurilor timpurii. Vibrant este un soi extra-timpuriu, care se coace începând de la mijlocul luni mai. Dă producții foarte mari, putând ajunge ușor la un kilogram pe plantă. Dacă se aplică o tehnologie avansată de cultură are randament ridicat.
 
Se preteaza foarte bine pentru cultura de mono-sezon la 60 zile sau mai ales la cultura in substrat in sere si solarii. Acest lucru pune in valoare capacitatea extra-timpurie a soiului.
 
Planta are o tendinta erecta cu o vigoare moderată, cu un invelis foliar bogat, frunze bine dezvoltate. Majoritatea tijelor florale sunt sustinute deasupra invelisului foliar datorita peduncului lung.

Vibrant conform studiilor de cercetare efectuate pe perioada de proba in diferite locatii, are o rezistenta ridicata la boli. Vibrant a aratat rezistenta moderata fata de făinarea căpșunului (Podosphera aphanis) și este susceptibil față de atacul verticiliozei (Verticillium dahliae).

IMPORTANT:  VIBRANT ESTE UN SOI SUB LICENȚA CELOR DE MEIOSSIS LTD. UK PROTEJAT DE DREPTURILE SOIURILOR NOI CONFORM LEGISLATIEI UNIUNII EUROPENE, COMERCIALIZAREA SAU ÎNMULȚIREA ACESTUI SOI CHIAR ȘI ÎN SCOP PERSONAL ESTE STRICT  INTERZISĂ ȘI VA ATRAGE SANCTIUNI CONTRAVENȚIONALE CONFORM LEGII IN VIGOARE.
 
Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.