Elegance, este unul dintre cele mai performante soiuri de capsun  obtinute la Institultul East Malling. Are are menirea de a inlocui soiul Elsanta atat de raspandit in Europa avand aceeasi grupa de timpurietate dar cu calitati mult superioare.

Caracteristicile plantei:

Acest soi de capsun Elegance are crestere a tufei mai viguroasa decat Elsanta. Crestere erecta, foliaj bogat dar cu buna expunere a fructelor in tufa, petioluri florale mai lungi pentru o recoltare usoara.

  • Elegance este foarte rezistent la frig si ger nu este predispus la inghetarea florilor avand o inflorire mai tardiva.
  • Atuul acestui soi Elegance este rezistenta la bolile de radacina, la mana coletului (Phytophthora cactorum) si verticilioza (Verticilliun dahliae). Comparativ cu Elsanta care este susceptibil la aceste boli care fac tot mai multe probleme in Europa in ultimii ani. Este usor sensibil insa la fainare.
Caracteristicile fructelor:
  • Fructele la soiul Elegance se remarca prin aspect comercial deosebit de atractiv, culoare rosu deschis, aprins, stralucitor, forma conica usor turtita, foarte uniforme.
  • Alt avantaj este calitatea I a fructelor, majoritatea fructelor sunt mari (35 g) si cu fermitate buna, pastrare la fel de buna ca si la Elsanta.
  • Fructele sunt rezistente la crapare in perioadele cu exces de umiditate si mediu rezistente la putregai.
Recoltarea:
  • Perioada de recoltare la soiul Elegance incepe cu 2-3 zile mai repede decat Elsanta. Însa acesta perioada este mai extinsa pana la 4-5 saptamani.
  • Productiile sunt mai ridicate decat la Elsanta, Florence si Symphony cu performante excelente in sistemul de cultura la 60 de zile.
  • Productile pot depasi 30 tone/ha sau un kg/planta la o tehnologie avansata.
Important: Elegance este un soi sub licența celor de la Meiosis Ltd. UK . Protejat de drepturile soiurilor conform legislatiei Uniunii Europene. Comercializarea sau înmulțirea acestui soi chiar si în scop personal este strict interzisă și va atrage sanctiuni conform legii in vigoare.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca plantarea cu acestor tipuri de soiuri să se facă primăvara (martie-aprilie). Sau vara (mai- iunie) cu plante frigo. Si toamna (septembrie) cu plante verzi, proaspete iar materialul sa fie sănătos provenit din surse sigure.
 
Pentru comenzi de Elegance ne puteți scrie in formularul de la contact. Pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.