Zmeur

Heritage

         

Soi Remontant

 Planta:are creştere viguroasă, drajoni cu port erect, cu tulpina rigidă care pot susține încărcatura de fructe destul de bine şi fără șpalier.

 Plantele ajung la înalţimea de 1.5- 2 m iar puterea de drajonare este medie-mare. Are rezistenţă foarte buna la îngheţ suporta temperaturi mai scăzute de -250C.

 Este un soi autofertil.  Dă rezultate foarte bune pe solurile uşoare bine drenate bogate în humus dar suportă şi solurile mai grele argiloase.

 Nu suportă excesul de umiditate deoarece rădăcinile se asfixiază şi putrezesc. Un pH al solului de 6.0-6.5 este ideal pentru o dezvoltare optimă.

 Datorita faptului ca este un soi remontant Heritage va produce o recoltă continua  de fructe care începe cu un val de fructe la mijlocul verii, şi apoi un al doilea val de fructificare care durează din luna august până la îngheţ.

 Preferă locurile însorite nu se comportă bine la umbră.

 Deseori toamna dupa venirea îngheţului se practică cosirea plantelor care determina un randament sporit de fructe de calitate deosebita în special favorizand recolta mai tarzie.

 Fructul: este de mărime medie cu greutate peste 3 g, culoare rosu intens formă conică. Gustul este foarte dulce şi aromat  fructul este succulent şi foarte bun atât pentru consum in stare proaspata cât şi pentru gemuri compoturi sau alt mod de preparare fiind foarte delicios. Productivitatea este bună este rezistent  la manipulare.

 Epoca de coacere: prima rodire decada I a lunii iulie iar a II a rodire începe din august până în septembrie. Are avantajul ca se desprinde foarte uşor  de pe plantă şi se culege uşor  dar trebuie atenţie să fie cules la timp pentru că se scutură la supramaturare.Productivitatea este bună este rezistent  la manipulare.Intră pe rod încă din primul an de la plantare.

HERIT1

Vrei sa afli mai mult?
20
Visit Us
Follow Me
Tweet
Whatsapp20
20
20
Share