Toro este un soi de afin de cultura foarte viguros cu cresteri de pana la 2 m in perioada de maturitate introdus in cultura in 1987.

Caracteristicile plantei: 

  • Toro este un soi cu crestere foarte viguroasa care poate depasi inaltimea de 3 m.
  • Acest soi de afin american Toro are valoare oramentala deosebita mai ales cand infloreste dar si in restul anului.
  • Rezista foarte bine la gerurile puternice din timpul iernii.
 

Caracteristicile fructului:

  • Fructele soiului Toro sunt recunoscute ca fiind foarte aromate, gust dulce fiind excelente pentru desert dar si preparate.
  • Fructele sunt mari, ciorcini lungi, boabele se coc foarte uniform, sunt  de culoare albarstu deschis.
Maturitate de recoltare:
  • Toro este un soi mijlociu ca sezon de coacere recoltarea incepe la mijlocul lunii iulie.
  • Produce constant si abundent.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele din soiul Toro sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi de afin din soiul Toro  ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.