Nelson este un soi de afin de cultura introdus in culturi in anul 1988, este un soi tardiv iar una din caracteristici ale soiului este faptul ca fructele se mentin pe planta chiar si la supracoacere.

Caracteristicile plantei:
  • Tufa soiului Nelson are crestere viguroasa, lastarii au crestere verticala si sustin bine productia de fructe.
  • Este un soi foarte rezistent la ger si destul de rezistent la boli.
  • Nelson este unul dintre cele mai cultivate soiuri din Europa.
Caracteristicile fructului:
  • Fructele soiului Nelson sunt uniforme, mari ca marime, cu gust excelent.
  • Au rezistenta buna la socuri mecanice datorita pielitei cu textura mai tare, deci pot fi pastrate o perioada mai lunga de timp. Rezista bine la manipulare si transport.
Maturitatea de recoltare:
  • Nelson este un soi mai tardiv, se coace la sfarsitul lunii iulie.
  • Datorita infloririi tarzii nu este predispus risclui ingheturilor tarzii din primavara.
  • Nelson este un soi foarte productiv se pot obtine cantitati de 10-13 kg/planta la maturitatea deplina.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.