Elliot este un soi de origine americana folosit in culturi si astazi pentru capacitatea s-a fertila ca si polenizator.

Caracteristicile plantei:

  • La Elliot planta formeaza o tufa verticala destul de compacta cu crestere viguroasa ajunge la inaltimi de 2 m.
  •  Are nevoie de polenizare incrucisata pentru obtinerea de cantitati ridicate de fructe. Buni polenizatori: Nelson, Bluejay, Bluecrop.
  • Intra mai timpuriu pe rod decat alte soiuri de afin.
Caracteristicile fructului:
  • Este de marime foarte mare,daca este fertilizat si ingrijit conform tehnologiei aplicata a soiului, poate sa depaseasca 12 mm in diametru. Culoarea pielitei soiului
  • Elliot este albastru intens, foarte atragator. Pulpa este dulce, foarte aromata suculenta.
  • Fructele se coc in buchete compacte.
 

Maturitatea de recoltare:

Elliot este un soi tardiv se coace la mijlocul lunii august in functie de zona.

Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru pentru soiul Elliot este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea soiului Elliot  se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi de plante din soiul Elliot ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.