Earlyblue este un soi de afin de cultura timpuriu introdus în cultură în 1952.

Caracteristicile plantei:

  • Tufa soiului de afin de cultura Earlyblue are crestere verticala viguroasa, cu tendinta de indesire, poate creste la inaltimi de 2-3 m.
  • Este un soi autofertil cu productivitate mare, intra devreme pe rod. Este un soi foarte raspandit in Europa.
 

Caracteristicile fructului:

  • La Earlyblue fructele sunt mari mai ales cele ce se formeaza primele, gustul este bun, aromat.
  • Culoarea fructelor soiului Earlyblue este albastru deschis, au aspect comercial deosebit.
Epoca de coacere:

Earlyblue este un soi foarte timpuriu se coace la sfarsitul lunii iunie inceput de iulie, avand avantajul ca se poate valorifica la un pret mai ridicat dar si dezavantajul ca poate fi afectat de gerurile tarzii din primavara in zonele predispuse la acest fenomen.

Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea de afin de cultura să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandăm folosirea turbei acide care în funcție de soiuri si mărimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/plantă. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi de afin din soiul Earlyblue ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri va poate da  mai multe informatii.