Darrow este un soi de afine de cultura, tardiv si foarte viguros cu productie constanta.

Caracteristicile plantei:

  • Darrow este un soi foarte productiv cu fructe foarte mari. Dintre soiurile de afin se remarca ca fiind unul cu fructele dintre cele mai mari.
  • Este un soi cu crestere viguroasa tufa are port erect care sustine bine incarcatura de fructe.
  • Prefera locurile cu expozitie insorita si cu umiditate ridicata. Este un soi autofertil dar in prezenta polenizatorilor productia este superioara cantitativ si calitativ. Darrow are rezistenta foarte buna la inghet.
Caracteristicile fructelor:
  • La soiul de afine Darrow fructele sunt foarte mari (3,5-4 g) unul ditre cele mai mari din soiurile cunoscute cu fermitate buna si rezistenta la pastrare si transport. Sunt de culoare albastru inchis cu multa pruina cu aspect atractiv.
  • Gustul la Darrow este dulce aromat excelent pentru consumul in stare proaspata dar si sub forma de preparate.
Maturitatea de recoltare:
  • Darrow este un soi tardiv, fructele se coc la sfarsitul lunii iulie inceputul lunii august.
  • Se obtin cantitati ridicate de fructe, in experientele efectuate ca si rezultat s-au obtinut in medie peste 2 kg/planta in anul al 3-lea de rod.
Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor ( Darrow )să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi de afin de cultura din soiul Darrow ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.