Chanticleer este un soi de afin american foarte viguros si rezistent.

Caracteristicile plantei: 
  • Planta este viguroasa, cu lastari puternici cu crestere rapida.
  • Poate ajunge la o inaltime de peste 2 m.
  • Chanticleer este un soi rezistent la boli mai ales la monilioza (Monilinia vaccinii-corymbosi) sau la putregaiul provocat de (Botryosphaeria dothidea).
Caracteristicile fructului:
  • Fructele soiului Chanticleer sunt de marime medie, gust dulce aromat, au culoarea albastru luminos fiind foarte atractive ca aspect.
  • Chanticleer are fermitate buna fiind destul de rezistent la manipulare.
Maturitatea de recoltare:

Chanticleer este un soi foarte timpuriu este se coace in jurul datei de 20 iunie in functie de conditiile climatice din anul respectiv.

Chanticleer este productiv poate depasi 10 kg pe planta an de an dupa atingerea maturitatii depline.

Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare , în perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi ne puteți scrie in formularul de la contact, pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.