Afin Bluecrop este un soi de afin de cultura introdus in 1941 avandu-i la bază ca părinti [Jersey x Pioneer] x [Stanley x June].

Caracteristicile plantei:
  • Ca port acest soi de afin Blue crop formează o tufa viguroasă, cu ramuri erecte: verticală, cu înălțime de până la 2m, foarte productiv.
  • Are o rezistență ridicată la secetă și boli precum și la îngheț foarte rar fiind afectat de inghet.
  • Soiul de afin Blue crop produce multe fructe în raport cu numarul de frunze și este adaptat pentru recoltarea mecanizată.
Caracteristicile fructelor:

Fructul la afin Blue crop este mare (până la 20 mm diametru), are culoarea albastru deschis, cu pulpa fermă, rezistentă la manipulare, gust dulce, foarte aromat.

Maturitatea de recoltare:

  • Este un soi cu coacere mijlocie, fructele se coc la mijlocul lunii iulie.
  • Specialiștii Pepinierei Moara recomandă ca la plantarea afinilor să vă asigurati ca terenul este optim pentru aceasta cultura conform tehnologiei culturii. Terenul trebuie sa fie bine lucrat, usor si bine drenat unde apa sa nu baltească. Cel mai important lucru pentru acest soi de afin Blue crop este pH-ul solului care trebuie sa fie cuprins între 4,2-5,6. La plantare recomandam folosirea turbei acide care în functie de soiuri si marimea plantei necesarul de turba poate fi  între 5-50L/planta. Afinul de cultura are nevoie de un sistem de irigare, care sa asigure o umiditate optima dupa plantare . În perioadele de seceta si in perioada de productie. Plantarea se poate face primăvara  sau toamna. Plantele sunt inradacinate si vin la ghiveci de 1l.

Recomandăm fertizări anuale și urmărirea unui program de tratamente împotriva bolilor și combaterea daunătorilor.

Pentru comenzi de afin Blue crop ne puteți scrie in formularul de la contact. Pe email sau ne puteți apela la unul din numerele afisate iar unul din specialisti nostri vă poate da  mai multe informatii.