fbpx

Zmeură Polana

Tara de origine: Este un soi nou remontant obtinut in Polonia in 1991 prin incrucisarea soiurilor Heritage X Zeva Herbsternte.

Zmeură Polana

Polana este probabil una dintre cele mai bune soiuri în ce priveşte aroma deosebită a fructului aproape de neîntrecut.  Fructul de zmeură  Polana este excelent atat datorită aromei dar si extrem de atractiv din punct de vedere al culorii, marimii şi aspectului comercial.

Descrierea plantei: 

Formeaza drajoni vigurosi care sustin bine fructele dar datorita fructificarii abundente necesita sustinere. Drajonii pot ajunge la inaltime de 1,8-2 m.

Este un soi rezistent la boli mai ales la putregaiul fructelor si radacinii si se comporta bine pe majoritatea solurilor cu exceptia celor cu exces de umiditate si foarte argiloase.

Datorita faptului ca este un soi remontant Polana va produce o recoltă continua  de fructe care începe cu un val de fructe la mijlocul verii, şi apoi un al doilea val de fructificare care durează din luna august până la îngheţ.

Este un soi cu capacitate de drajonare medie-mare si fiind de tip primocane se practica an de an cositul drajonilor.

Zmeură Polana

Caracteristicile fructelor:

Fructele sunt de marime medie-mare, sunt uniforme ca marime pana toamna tarziu, sunt de culoare rosu aprins cu luciu deosebit.

Au fermitate buna rezista bine la manipulare si transport dar trebuie recoltate direct in caserole de 150-500 g.

Se recolteaza usor se desprind usor de planta, dar trebuie recoltata la timp pentru a nu se scutura.

Fructele sunt dulci au o aroma si un gust exceptional.

Maturitatea de recoltare:

Este un soi timpuriu se coace cu 2-3 saptamani mai devreme decat Heritage. Fructele se recolteaza incepand cu luna iulie si recolta va dura pana toamna tarziu la venirea primelor brume.

Soi foarte productiv. Da randamente mari de fructe, se pot obtine cantitati mari de 9-12 t la hectar sau chiar mai mult la o tehnologie avansata de cultura.

X