Blog

Fructul de ARONIA

Posted by:

ARONIA

Fructele de Aronia au un efect tonic cu un spectru general in organism, care ridica vitalitatea datorita bogatiei si concentratiei mari de vitamine, de substante nutritive cu proprietati benefice pentru sanatate.

Cercetarile arata ca , prin compusii sai speciali, fructele de aronia intaresc sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul sis cad nivelul hormonilor de stress. Aronia sunt fructe de padure bogate in proantocianine, substante ce se gasesc si in semintele de struguri, iar in plus au de 8-10 ori mai mult acid chinic decat merisorul. Consumul de 100g din aceste fructe de padure vom acoperi necesarul de acid folic, fapt pentru care sunt indicate si pentru femeile insarcinate. Fructele de aronia sunt hypotensive si datorita continutului de insulina sunt indicate pentru diabetici.

Aronia_melanocarpa_Viking

   Aronia este recomandat de nutritionisti si datorita continutului ridicat in vitamina P (procent mai mare dacat in oricare alt fruct); vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C in organism si de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia contine de 4-5 ori mai multa vitamin P decat strugurii, 100ml de suc de aronia pe zi sau 100g de fructe de Aronia sunt suficiente de a acoperi nevoile de zi cu zi cu substante vitale importante. Din fructe se obtine suc, prin metoda presarii, care din punct de vedere al structurii chimice si intrebuintarii este identic fructelor proaspete.

Aronia cunoscut ca si aronia berry s-a dovedit a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai naturii. In termeni simpli , antioxidantii sunt compusi precum vitaminele E si C, care se gasesc in produsele alimentare natural si care protejeaza celulele organismului de efectele nocive ale oxidarii. Fructele de aronia contin de 12-15 ori mai multi antioxidanti decat afinele. Testul ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity) arata ca nivelul de antioxidanti ai fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g; fiind una dintre cele mai mare valori de antioxidanti dintre cele peste 250 de alimente studiate in aceasta privinta.

Fructele de aronia au reusit sa ne cucereasca sis a ne determine sa le introducem in alimentatia noastra zilnica prin faptul ca au un nivel al antioxidantilor benefici sanatatii mult mai mare decat orice alte fructe de padure. Nu numai ca au un continut scazut de zahar, dar fructele de aronia contin de asemenea substante nutritive care aduc multe beneficii sanatatii cum ar fi : quercitina, quinic, antocianine(proantocianidine), acizi organici, carotenoide, multe minerale si vitamine.

Studiile stiintifice au demonstrate ca alimentele bogate in antocianine protejeaza celulele de la daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Aceste concentratii mari de antocianine pot ajuta sanatatea in general si pot reduce nivelul inflamatiei sip e cel de proteina C reactiva. Studiile au aratat ca proantocianidinele ajuta in tratamentul natural al afectiunilor cum ar fi : circulatia prin consolidarea peretilor capilarelor, inhibarea enzimelor care descompun colagenul, reducerea alergiilor, au efecte benefice pentru aparatul circulator, respirator si digestiv, protejeaza deteriorarea membrane celulare si fragmentarea AND-ului, protejeaza ficatul de daunele chimice si consolideaza sanatatea in ansamblu.

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a Comment


Free WordPress Themes, Free Android Games